Pandekager: 110 g mel, 2 dl mælk, 1 dl øl, 3 æg, et nip salt, oliemargarine til stegning.
Fyld: 3 dl fiskeboullion, 2 dl fløde, 1 dl tør hvidvin, persillekviste, 20 g smør, 1½ spsk mel, 2 små porrer, 400-500 g ørredfilet eller laksefilet, 200 g rejer, purløg
Tilbehør: en sprød grøn salat og citronbåde.
Pandekager: bland alle ingredienser til dejen sammen og lad den hvile ½ time. Bag 8 store pandekager, sørg for de ikke bliver for mørke. (kan laves i god tid)
Fyld:
- Kog boullion, fløde, hvidvin og grønt sammen i ca. 10 minutter uden låg til en kraftig suppe.
- Smelt smørret i en lille gryde og pisk melet deri.
- Spæd op med fiskesuppen under konstant omrøring.
- Det skal ende med en forholdsvis tyk stuvning.
- Smag til med friskkværnet peber. (Kan forberedes hertil)
- Skær fisken i terninger og porrerne i tynde ringe.
- Vend begge dele i den varme stuvning og lad det småkoge i ca. 5 minutter.
- Vend rejerne i og varm igennem. Kom evt. lidt klippet purløg i til sidst.
- Lun pandekagerne i ovnen (pakket i alufolie) og når de er varme, så placer en stor skefuld stuvning på midten og luk dem som små poser med purløg som bånd.
- Server straks med en grøn salat og citron.