Kalkungryde med ris

Kalkungryde med timian, gulerødder, forårsløg og ris

500 g kalkunbryst, 1½ spsk oliemargarine, 2 dl vand, 1 grønsagsbouillonterning, 6 gulerødder i skrå skiver, 6-10 forårsløg i skrå skiver, 1 tsk tørret timian, ¼ liter madlavningsfløde 18%, 2 spsk hvedemel, ¾ dl koldt vand, ¾ tsk groft salt, friskkværnet peber

Tilbehør: 320 g løse ris (parboiled, basmati eller jasmin) eller server med nudler

  1. Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm).
  2. Varm oliemargarinen ved kraftig varme, tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min.
  3. Tilsæt vand, bouillonterning, grønsager, timian og fløde. Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  4. Rør mel og vand sammen i en skål. Vend jævningen i retten sammen med salt og peber. Lad kalkungryden koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  5. Smag til.

Tilbehør:

  1. Risene eller nudlerne koges efter anvisningen på posen.

Print denne post Print denne post