Chili con carne med kylling

500 g kyllingefilet, 2 spsk olie, 2 rødløg, 2 fed hvidløg, 1 rød peber, 1 squash, 1 spsk konc. tomatpuré ,  tsk stødt spidskommen, 1 tsk oregano, 1-2 tsk røget paprika, 1 tsk stødt kanel, 15 g mørk chokolade min 85 %, 2 ds hakkede tomater, 2 spsk syltede jalapenos, 1 tsk brun farin, 350 g kidneybønner fra dåse,

Tilbehør : 1-2 avocado i tern eller lavet til guacamole, 2-3 dl creme fraiche, salsa og tortillachips, ris, hakket frisk rød chili og/eller quesadilas

  1. Porcher kyllingefileterne i letsaltet vand i ca 18-20 minutter, og lad dem herefter afkøle.
  2. Hak rødløg og hvidløg fint.
  3. Skær peberfrugt og squash i små tern.
  4. Svits det hele i olie sammen med tomatpuré.
  5. Tilsæt spidskommen, oregano, paprika og kanel, og svits yderligere i 2 minutter.
  6. Tilsæt chokolade, hakkede tomater og jalapenos, og lad det hele simre ved middelvarme i ca 1½ time.
  7. Blend saucen til den er ensartet, og smag til med salt, sukker og evt mere chili.
  8. Pluk de afkølede kyllingefileter fra hinanden, og kom kylling og bønner i saucen.
  9. Lad retten simre i yderlgere 30 minutter og smag igen til med salt, sukker og evt. chili.

Server med hakket  frisk rød chili, cremefraiche,  avocado i tern eller guacamole, tortillachips , ris og/eller quesadillas med ost

Print denne post Print denne post