Sirupskage med peanut-karamel-crunch

100 g gylden sirup, 125 g smør, 175 g brun farin, 2 æg, 100 g mel, 1 spsk stødt ingefær, (1 firkantet bageform på 20×20 cm)

Peanut-karamel-crunch: 150 g sukker, 150 g smør, ½ dl fløde, 1 spsk honning, 3 spsk mel, 250 g saltede peanuts

  1. Tænd ovnen på 180 grader,
  2. Blend sirup, smør og farin i en foodprocessor.
  3. Tilsæt æggene – 1 ad gangen, og blend godt  imellem hver.
  4. Sigt mel og stødt ingefær i dejen og blend en sidste gang.
  5. Beklæd bageformen med bagepapir, og fordel dejen i formen.
  6. Bag sirupskagen i ca 20 minutter.

Peanut-karamel-crunch:

  1. Bland sukker, smør, fløde, honning og mel i en gryde. og bring blandingen i kog under omrøring.
  2. Kog karamellen i ca 5 minutter.
  3. Tag gryden af varmen, vend de saltede peanuts i karamellen.
  4. Tag kagen ud af ovnen, og fordel karamellen over kagen.
  5. Bag kagen i ovnen i yderligere 10 minutter.
  6. Lad kagen afkøle, og skær den ud i 16 firkanter.
Print denne post Print denne post