100 g gylden sirup, 125 g smør, 175 g brun farin, 2 æg, 100 g mel, 1 spsk stødt ingefær, (1 firkantet bageform på 20×20 cm)
Peanut-karamel-crunch: 150 g sukker, 150 g smør, ½ dl fløde, 1 spsk honning, 3 spsk mel, 250 g saltede peanuts
- Tænd ovnen på 180 grader,
- Blend sirup, smør og farin i en foodprocessor.
- Tilsæt æggene – 1 ad gangen, og blend godt imellem hver.
- Sigt mel og stødt ingefær i dejen og blend en sidste gang.
- Beklæd bageformen med bagepapir, og fordel dejen i formen.
- Bag sirupskagen i ca 20 minutter.
Peanut-karamel-crunch:
- Bland sukker, smør, fløde, honning og mel i en gryde. og bring blandingen i kog under omrøring.
- Kog karamellen i ca 5 minutter.
- Tag gryden af varmen, vend de saltede peanuts i karamellen.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel karamellen over kagen.
- Bag kagen i ovnen i yderligere 10 minutter.
- Lad kagen afkøle, og skær den ud i 16 firkanter.