4 kyllingebryst i strimler
Marinade: 2 dl kærnemælk, 4 fed finthakkede hvidløg, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt kardemomme, 1 tsk stødt kanel, 1 tsk sød paprika, 1 tsk røget paprika, 1 tsk stødt spidskommen, ½ tsk stødt cayennepeber, saften af 1 lime, 3 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber
Serveres med fladbrød, 1 rødløg skåret i ringe, 2 store håndfulde salatblade, 2 håndfulde frisk grofthakket koriander, 1 håndfuld frisk grofthakket mynte, hummus, haydari dip og chilisauce
- Rør marinaden godt sammen i en skål, og vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden,
- Dæk skålen til, og lad kødet marinere natten over på køl.
- Kom kylling og marinade i et ovnfast fad, og steg det i ovnen ved 175 grader varmluft i 25 minutter
- Tag kyllingen ud af ovnen, hæld overskydende væde fra, og træk det møre shawarma kyllingekød fra hinanden med et par gafler.
- Server med alle de nævnte tilbehør i små skåle, så alle kan samle deres egen Shawarma efter smag