set i FEMINA 39/2017
800 g lakseside
Marinade: 1 lilleløg, 3 fed hvidløg, ½ frisk grøn chili, 3 spsk olivenolie, saft af 1 limefrugt, saft af ½ appelsin, 1 tsk spidskommen, 1 tsk salt, friskkværnet peber
Salsa: 250 g cherrytomater, 2 modne avocadoer, saft af 1 limefrugt, 2 spsk olivenolie, 1 håndfuld koriander, 2 fed hvidløg, salt og friskkværnet peber
Tilbehør: 4 dl ris kogt efter anvisningen på pakken, 1 limefrugt
Marinade:
- Pil løg og hvidløg.
- Fjern kernerne fra chilien,
- Blend løg, hvidløg og chili med olivenolie, limesaft, appelsinsaft, spidskommen, salt og peber.
- Læg laksen i et ovnfast fad og fordel marinaden indover.
- Lad det trække i 30 minutter.
Salsa:
- Skær avocado ogf cherrytomater i må tern og bland dem i en skål.
- Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt.
- Smag til med salt og peber.
Tilberedning af fisken
- Tænd ovnen pp 200 grader. Bag laksen i ca 20 minutter til kødet er saftigt og gennemstegt.
Server med salsa friskkogte ris og limebåde
Print denne post