Fundet i ALTforDamerne, 39/2016
Kylling: 1 hel kylling, 2 løg, 10-12 coctailtomater, ½ hakket chili, 1 dl kyllinge eller grøntsagsboullion, 1 tsk paprika, salt
Blomkålssalat: 1 blomkål, 50 g ristede mandler vendt i soya, 2 spsk soya ( til mandlerne), 100 g feta, saften af 1 citron , masser af dild, 2 spsk olie
Kylling:
- Pil løgene, og skær dem i kvarter.
- Kom tomater, chili, løg og fond i et ildfast fad.
- Krydr kyllingen med paprika og salt.
- Kom fadet i ovne ved 200 grader i ca 1 time, til kyllingen er gylden.
- Lad kyllingen køle lidt af, og skær den i passende stykker.
- Serveres med saucen i fadet.
Blomkålssalat:
- Skær blomkålshovedet helt fint.Hele blomkålen kan bruges, undtaget bladene.
- Rist mandlerne på en tør pande til de er gyldne.
- Lad dem køle af i ca. 2 minutter, og vend med soya,
- Hak mandlerne groft, og vend dem med blomkål, fetaost i mindre stykker, citronsaft og dild.
- Drys med salt og peber, og kom lidt olivenolie på toppen