Oksefrikadeller med lækker bulgursalat

Oksefrikadeller: ½ tsk hel spidskommen, 400 g hakket oksekød, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber, 1 finthakket zittauerløg, 200 g hytteost 1,5%, 1 æg, 2 spsk hvedemel

 

Bulgur: 4 dl grønsagsbouillon, 4 dl appelsinjuice, 4 dl grov bulgur (ca. 320 g), 2 finthakkede zittauerløg, 1 hel kanel (ca. 6 cm), 1 tsk groft salt, 250 g friske grønne asparges i 3 cm stykker, ½ liter kogende vand, 100 g tørrede abrikos i strimler, ½ dl plukket bredbladet persille, 25 g smør

 

Oksefrikadeller:
  1. Knus spidskommen.
  2. Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt spidskommen og de øvrige ingredienser og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet.
  3. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til 16 frikadeller. Steg dem ved kraftig varme i ca. 6 min. og derefter ved jævn varme i ca. 6 min. – vend dem af og til.

Krydret bulgur:

  1. Bring bouillon og juice i kog i en tykbundet gryde.
  2. Tilsæt bulgur, løg, kanel og salt.Kog bulgur ved svag varme og under låg i ca. 12 min.Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  3. Kom aspargesstykkerne i en skål og hæld dem over med kogende vand. Lad aspargesene trække i ca. 1 min. og lad dem derefter dryppe af i en sigte.
  4. Vend asparges, abrikoser og persille i bulguren og smag til.
Print denne post Print denne post