Fra Hugh Fernley-Whittingstall´s Grøn Hverdagsmad
4 personer
3 spsk olivenolie, 1 tsk spidskommenfrø, 1 stort løg – halveret og skåret i tynde skiver, 1 fed knust hvidløg, 1 rød peber uden frø – skåret i tynde skiver, 1 gul peberfrugt – skåret i tynde skiver, ½ tsk stærk røget paprika, 1 nip safrantråde, 1 ds (400g) flåede tomater – grofthakkede, 4 æg, havsalt og friskkværnet peber
Serveres med groft brød
- Varm olien op på en stor ovnfast pande ved middel varme og steg spidskommenfrøene et par minutter.
- Tilsæt løg og steg i yderligere 10 minutter eller til de er bløde og gyldne.
- Tilsæt hvidløg og peberfrugter og sted yderligere i mindst 20 minutter ved lav varme og under omrøring til peberfrugterne er bløde.
- Tilsæt paprika, smuldrede safrantråde og tomater med saft – og krydr med salt og peber. Lad det simre i 10-15 minutter – rør rundt nogle gange undervejs.
- Tænd ovnene på 180 grader.
- Smag til og krydr evt. med mere salt og peber.
- Hvis panden ikke er ovnfast, kommes blandingen i et ovnfast fad.
- Lav 4 fordybninger i overfladen og slå forsigtigt et æg ud i hver.
- Krydr med salt og peber.
- Bag retten i 10-12 minutter, til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.