Chachaucka

Fra Hugh Fernley-Whittingstall´s Grøn Hverdagsmad

4 personer

3 spsk olivenolie, 1 tsk spidskommenfrø, 1 stort løg – halveret og skåret i tynde skiver, 1 fed knust hvidløg, 1 rød peber uden frø – skåret i tynde skiver, 1 gul peberfrugt  – skåret i tynde skiver, ½ tsk stærk røget paprika, 1 nip safrantråde, 1 ds (400g) flåede tomater – grofthakkede, 4 æg, havsalt og friskkværnet peber

Serveres med groft brød

  1. Varm olien op på en stor ovnfast pande ved middel varme og steg spidskommenfrøene et par minutter.
  2. Tilsæt løg og steg i yderligere 10 minutter eller til de er bløde og gyldne.
  3. Tilsæt hvidløg og peberfrugter og sted yderligere i mindst 20 minutter ved lav varme og under omrøring til peberfrugterne er bløde.
  4. Tilsæt paprika, smuldrede safrantråde og tomater med saft – og krydr med salt og peber. Lad det simre i 10-15 minutter – rør rundt nogle gange undervejs.
  5. Tænd ovnene på 180 grader.
  6. Smag til og krydr evt. med mere salt og peber.
  7. Hvis panden ikke er ovnfast, kommes blandingen i et ovnfast fad.
  8. Lav 4 fordybninger i overfladen og slå forsigtigt et æg ud i hver.
  9. Krydr med salt og peber.
  10. Bag retten i 10-12 minutter, til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.

Print denne post Print denne post