Findet i FEMINA 13/2018
8 rødspættefileter, salt og friskkværnet peber, 1-2 dl hvidvin, 2 spsk fuldkornsmel, 1 æg, 1 dl rasp, smør og olie til stegning
Paprikadressing: 1 dl. cremefraiche 18 %, 2 spsk god mayonnaise, 1 spsk konc. tomatpuré, 1 spsk friskpresset citronsaft, 1 tsk sød paprika, 1 kvivspids røget paprika, og lidt sukker
Man kan også blot bruge en god Thousand Island dressing
Til servering: 1 bundt grønne asparges, 1 glas hvide asparges, 150 g rejer i lage, 4-8 skiver rugbrød eller groft franskbrød, 1 håndfuld salatblade, ½ citron
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Krydr 4 rødspættfileter med salt og friskkværnet peber.
- Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.
- Hæld hvidvin ved, så bunden er dækket, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til fisken er dampet.
- Vend de resterende fiskefileter i fuldkornsmel.
- Vend den herefter i sammenpisket æg, og til sidst i en blanding af rasp, salt og peber.
- Steg de panerede fisk på en pande i godt med olie og smør.
Paprikadressing:
- Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til
Servering:
- Knæk de den nederste, lidt træede bund af de grønne asparges.
- Hæld kogende vand over aspargsene i en sigte, så de bliver flot grønne.
- Afdryp de hvide asparges og rejer.
- Rist rugbrødet/franskbrødet.
- Top brødet med dampet og stegt fisk, hvide og grønne asparges, rejer, dressing , salatblade og skiver af citron