Chicken pot pie

Fundet i et af mine Alt for Damerne,  havde revet siden ud af bladet, så hvilken nr er lidt uklart , tror det er fra 2018 🙂

1 løg, 3 gulerødder, 2 porrer, 2 stilke bladselleri, 2 fed hvidløg, smør og olivenolie til stegning, 300 g plukket kogt kylling, salt og friskkværnet peber

Sauce: 50 g smør, 75 g mel, 4½ dl mælk

Låg: 1 rulle butterdej, 1 æg+koldt vand til pensling

  1. Snit løg i slanke både.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.
  3. Snit porrerne, og skyl dem en ekstra gang, når de er snittede.
  4. Snit bladselleri og hvidløg i skiver.
  5. Sauter alle grøntsagerne i olivenolie og smør i en stor varm gryde.
  6. De skal ike tage farve, men blot falde let sammen.
  7. Tilsæt kyllingekødet,  varm igennem, og smag til med salt og peber.

Sauce:

  1. Smelt smørret i en gryde,
  2. Pisk mel i som at lave en opbagning
  3. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant omrøring.
  4. Pisk ca 5-7 minutter, til saucen tykner.
  5. Vend den opbagte sauce med grøntsager og kylling.
  6. Smag til igen.

Låg:

  1. Kom fyldet i en tærteform eller en ovnfast pande.
  2. Læg dejen på som et låg. Luk den tæt ved siderne.
  3. Klip eller skær lufthuller i midten af tærten.
  4. Pisk æg og koldt vand sammen, og pensl dejen.
  5. Bag ved 190 grader i ca, 25 minutter, eller til dejen er sprød og gylden.

Server den varme tærte med en god blandet salat

Print denne post Print denne post