Fundet i et af mine Alt for Damerne, havde revet siden ud af bladet, så hvilken nr er lidt uklart , tror det er fra 2018 🙂
1 løg, 3 gulerødder, 2 porrer, 2 stilke bladselleri, 2 fed hvidløg, smør og olivenolie til stegning, 300 g plukket kogt kylling, salt og friskkværnet peber
Sauce: 50 g smør, 75 g mel, 4½ dl mælk
Låg: 1 rulle butterdej, 1 æg+koldt vand til pensling
- Snit løg i slanke både.
- Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.
- Snit porrerne, og skyl dem en ekstra gang, når de er snittede.
- Snit bladselleri og hvidløg i skiver.
- Sauter alle grøntsagerne i olivenolie og smør i en stor varm gryde.
- De skal ike tage farve, men blot falde let sammen.
- Tilsæt kyllingekødet, varm igennem, og smag til med salt og peber.
Sauce:
- Smelt smørret i en gryde,
- Pisk mel i som at lave en opbagning
- Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant omrøring.
- Pisk ca 5-7 minutter, til saucen tykner.
- Vend den opbagte sauce med grøntsager og kylling.
- Smag til igen.
Låg:
- Kom fyldet i en tærteform eller en ovnfast pande.
- Læg dejen på som et låg. Luk den tæt ved siderne.
- Klip eller skær lufthuller i midten af tærten.
- Pisk æg og koldt vand sammen, og pensl dejen.
- Bag ved 190 grader i ca, 25 minutter, eller til dejen er sprød og gylden.
Server den varme tærte med en god blandet salat
Print denne post