Citronkylling med smørbagte rodfrugter

Fra Ude og Hjemme 47/2016

2 usprøjtede citroner,  1 hel kylling, 1 spsk estragon, 1 spsk salt, 1 kg blandede rodfrugter, 2 spsk smør, 2 kviste timian,

Tænd ovnen på 200 grader.

  1. Skyl og gnid citronerne godt, og prik dem derefter med en gaffel.
  2. Læg de hele citroner ind i den rensede kylling, og placer derefter kyllingen i et ovnfast fad.
  3. Bland salt og  estragon, og gnid blandingen godt ind i kyllinge-skindet.
  4. Steg kyllingen ved 200 grader i 1 time.
  5. Skræl alle rodfrugterne, og skær dem derefter i stænger.
  6. Læg rodfrugterne i et andet ovnfast fad.
  7. Læg smørklatter henover rodfrugterne og timiankvistene ovenpå.
  8. Bag rodfrugterne med i ovnen i de sidste  25 minutter af kyllingens stegetid.
  9. Server .
Print denne post Print denne post