Steg: 1,5 kg svinekam med svær uden ben, groft salt, 2-3 laurbærblade
Sauce: 4 dl stegesky, 1 dl portvin, Maizena, salt, friskkværnet peber, evt. 1-2 tsk. ribsgele, kulør
Tilbehør: hvide, brunede og franske kartofler, samt rødkål og evt halve sukkerkogte æbler med ribsgele
Steg:
- Gnid sværen godt med salt, sørg for at saltet kommer godt ned imellem sværene, og krydr kødet med peber.
- Stik laurbærblade ned imellem sværene. Læg stegen på en rist. Sæt stegen i en kold ovn, og sæt temperaturen på 200 grader og lad stegen stege i ca. 1 1/4 time. Brug et stegetermometer, stegen er færdig, når centrumtemperaturen viser 65º.
- Hæld vandet i bunden af bradepanden den sidste halve time.
- Check om sværen er sprød, når centrumtemperaturen viser 55º, hvis ikke skrues temperaturen op til 250º, indtil stegen når centrumtemperaturen 65º.
- Lad stegen hvile udækket, mens saucen laves færdig.
Sauce:
- Si stegeskyen, og skum for fedt.
- Bring stegesky og portvin i kog, og lad det koge et par minutter.
- Jævn med lidt Maizena rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og evt. lidt ribsgele.
- Juster farven med lidt kulør.
Skær kødet i skiver. Anret og server straks “med all the trimmings 🙂