Indianstyle kødboller i hot curry (2 personer)

Fundet i Alt for Damerne 40/2017

Kødboller: 3-400 g hakket lam eller oksekød, 2 tsk fintrevet ingefær, 2 spsk. revet løg, ½-1 tsk garam masala, salt og friskkværnet peber, olie til stegning

Sauce: 1 lille aubergine, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spsk smør, 1 spsk garam masala, 2 dl kokosmælk, 3 dl mosede tomater, cayennepeber efter smag, 250 g små tomater, 150 g babyspinat, olivenolie

Topping: ingefær – skåret i julienne, koriander, sesamfrø, kogte ris, citronbåde

Kødboller: 

  1. Rør kødet med ingefær, løg, garam masala, salt og peber.
  2. Form farsen til kødboller og stweg dem gyldne og gennemstegte i olie på en stor varm pande.

Sauce: 

  1. Skær auberginen i små tern.
  2. Sauter dem i olivenolie i en stor varm pande til de er ret møre.
  3. Hak løg og hvidløg fint, og sauter dem med auberginen et par minutter.
  4. Tilsæt smør og garam masala.
  5. Varm op.
  6. Kom kokosmælk og mosede tomater på.
  7. Kog op, og blend
  8. . Smag til med salt og cayennepeber.
  9. Halver tomaterne, og kom dem i saucen, og varm saucen op igen.
  10. Kom spinat i og til sidst kødboller.
  11. Varm igennem, og smag til

Server straks toppet med ingefær, koriander, sesam og med kogte ris og citronbåde til

Print denne post Print denne post