Fundet i Alt for Damerne 40/2017
Kødboller: 3-400 g hakket lam eller oksekød, 2 tsk fintrevet ingefær, 2 spsk. revet løg, ½-1 tsk garam masala, salt og friskkværnet peber, olie til stegning
Sauce: 1 lille aubergine, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 spsk smør, 1 spsk garam masala, 2 dl kokosmælk, 3 dl mosede tomater, cayennepeber efter smag, 250 g små tomater, 150 g babyspinat, olivenolie
Topping: ingefær – skåret i julienne, koriander, sesamfrø, kogte ris, citronbåde
Kødboller:
- Rør kødet med ingefær, løg, garam masala, salt og peber.
- Form farsen til kødboller og stweg dem gyldne og gennemstegte i olie på en stor varm pande.
Sauce:
- Skær auberginen i små tern.
- Sauter dem i olivenolie i en stor varm pande til de er ret møre.
- Hak løg og hvidløg fint, og sauter dem med auberginen et par minutter.
- Tilsæt smør og garam masala.
- Varm op.
- Kom kokosmælk og mosede tomater på.
- Kog op, og blend
- . Smag til med salt og cayennepeber.
- Halver tomaterne, og kom dem i saucen, og varm saucen op igen.
- Kom spinat i og til sidst kødboller.
- Varm igennem, og smag til
Server straks toppet med ingefær, koriander, sesam og med kogte ris og citronbåde til
Print denne post