Pizzabund: Denne dej laves gange to. ¼ liter mælk, 10 g gær, 1¼ tsk groft salt, 1½ tsk olivenolie, 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)´eller køb de færdige pizzadej, de er faktisk ok
Tomatsauce: i dagens travle anledning købt i Netto, den smager rigtig godt
Fyld i øvrigt til voksenpizza: 1 dåse artiskokhjerter, 2 zittauerløg i tynde både, 150 g revet ost/pizzaost, 1 tsk tørret oregano
Fyld i øvrigt til børnepizza: 150 g kylling i strimler, 150 g revet ost/pizzaost,
Salat: 300 g blandet salat
- Lun mælken i en gryde – lillefingervarm.
- Hæld mælken over i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage).
- Slå dejen godt sammen.
- Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
- Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 45 cm).
- Læg dejen på et stykke bagepapir.
- Lad artiskokhjerterne dryppe godt af i en sigte og skær dem i “skiver”.
- Smør tomatsaucen ud på pizzabunden og fordel herpå løg, artiskokhjerter, ost og oregano.
- Træk bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen i 20 min. ved 250° – til osten er gylden.