200 g knækkede hvedekerner, 60 g fuldkornshvedemel, 5 dl vand, 10 g gær, 1 1/2 dl yoghurt, 1 1/2 tsk salt, ca. 450 g hvedemel, 1 sammenpisket æg, 3-4 spsk sesamfrø eller hørfrø
- Kom knækkede hvedekerner og fuldkornsmel i en gryde sammen med vandet, og kog det op.
- Lad grøden småkoge i ca. 3-4 minutter ved lav varme. Rør jævnligt rundt.
- Afkøl blandingen til den er lunken. Rør gæren ud i blandingen.
- Kom yoghurt, salt og hvedemeli, og ælt dejen sammen.
- Lad den hæve tildækket i 3 timer i en skål på køkkenbordet.
- Form 18 boller og lad dem efterhæve 15 minutter under et rent klæde.
- Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og drys med sesamfrø/hørfrø, og bag dem midt i ovnen ved 220° i ca. 20 minutter.
Som variation kan man i stedet for knækkede hvedekerner eksempelvis bruge: perlerug, knækkede rugkerner, perlespelt, hel boghvede eller en 5-kornsblanding.
Print denne post
Fantastiske boller Stine! De får genvalg her 😀