Hverdagsboller (fryseegnede)

200 g knækkede hvedekerner, 60 g fuldkornshvedemel, 5 dl vand, 10 g gær, 1 1/2 dl yoghurt, 1 1/2 tsk salt, ca. 450 g hvedemel, 1 sammenpisket æg, 3-4 spsk sesamfrø eller hørfrø

  1. Kom knækkede hvedekerner og fuldkornsmel i en gryde sammen med vandet, og kog det op.
  2. Lad grøden småkoge i ca. 3-4 minutter ved lav varme. Rør jævnligt rundt.
  3. Afkøl blandingen til den er lunken. Rør gæren ud i blandingen.
  4. Kom yoghurt, salt og hvedemeli, og ælt dejen sammen.
  5. Lad den hæve tildækket i 3 timer i en skål på køkkenbordet.
  6. Form 18 boller og lad dem efterhæve 15 minutter under et rent klæde.
  7. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og drys med sesamfrø/hørfrø, og bag dem midt i ovnen ved 220° i ca. 20 minutter.

Som variation kan man i stedet for knækkede hvedekerner eksempelvis bruge: perlerug, knækkede rugkerner, perlespelt, hel boghvede eller en 5-kornsblanding.

Print denne post Print denne post

 

En tanke om “Hverdagsboller (fryseegnede)”

Der er lukket for kommentarer.