Rissalat: 3 dl grønsagsbouillon, 2 dl løse ris, parboiled (ca. 160 g), 1 grøn peberfrugt i strimler, 1 rød peberfrugt i tern, 1 dl hakket frisk persille
Chiligryde: 2 grofthakkede zittauerløg, 2 små hakkede fed hvidløg, 25 g oliemargarine, 500 g hakket oksekød (max 6% fedt), 1 frisk chilipeber, 1 dåse bønner i chilisauce, 1 dl vand, 1 spsk sød chilisauce, 1 tsk groft salt
Dressing: 1½ dl cremefraiche 18%, 1 lille knust fed hvidløg, ½ tsk groft salt, friskkværnet peber
Rissalat:
- Kog risen i boullionen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 minutter.
- Lad dem køle af. Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille
Chiligryde:
- Svits løg og hvidløg i oliemargarinen i en tykbundet gryde.
- Tilsæt kødet og svits det ligeledes.
- Flæk og hak chilipeberen og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser.
- Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Dressing:
Vend cremefraiche med hvidløg, salt og peber. Smag dressingen til.