2 løg, 2 fed hvidløg, 4 cm ingefær, 1 spsk karry, 1 spsk stødt spidskommen, 1/2 tsk kanel, 1 tsk stødt koriander, 1 ds. kokosmælk
1 ds. hakkede tomater, 2,5 dl vand rørt med 1 grøntsags-bouillonterning, 1 blomkål, 200 g halloumi, limesaft, olivenolie og salt
Servering: basmati eller jasminris kogt efter posens anvisning og evt koriander
- Bræk blomkålen i små mundrette bidder.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend med en god spsk olivenolie og bag dem i ovnen ved 175 grader i en halv times tid.
- Sæt også ris over, hvis du serverer det til.
- Skræl løg og hvidløg og hakke begge fint.
- Rist det ca. 2 minutter med en spsk olivenolie, karry, spids-kommen, kanel og stødt koriander. Lad det riste til løgene er bløde.
- Riv ingefær fint og kom det i, rør rundt.
- Tilsæt nu bouillon, kokosmælk og tomater i og lad det simre ved lav varme.
- Skær halloumi i små stykker på 0,5 cm tykkelse og steg dem på en varm pande 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
- Vend de ovnristede blomkål i karrysaucen og smag til med limesaft og salt.
- Vend til sidst stegt halloumi i
- Server med ris og evt. et drys af frisk koriander.
[print _link]