Ingredienser: 1 spsk sukker, 1 æg, 2 dl mælk, 2,5 dl vand, 225 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 125 g smør (smeltet), 1 drys salt, 0,25 tsk vaniljepulver eller kornene fra 1/2 vaniljestang, 30 g smør (til stegning), 2 dl jordbærsyltetøj, 1 dl flormelis
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmixer.
- Varm vaffeljernet godt op og smelt en smule smør på vaffeljernet.
- Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet, når det er varmt og klar.
- Luk låget og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
- Når vaflen er færdig lægges den på en rist.
- Undlad at stable de færdige vafler, for så dannes der kondens og de bliver bløde.
- Nyd de friskbagte vafler, mens de stadig er helt sprøde, friske og lune.