Kalkunkødboller med couscoussalat

Kødboller: 500 g hakket kalkunkød, 1½ tsk. chilisauce, 1 æg, 30 g rasp, Salt og peber, 2 spsk. olivenolie til stegning

Couscoussalat: 200 g couscous, 1 spsk. olivenolie, ½ usprøjtet citron, 1 håndfuld, ruspersille, Salt, 1 håndfuld frisk dild, ½ granatæble, 25 g usaltede pistacienødder uden skal

Tahindressing: 2 spsk. tahin, 1½ dl yoghurt naturel 1½%, 1 spsk., citronsaft, 1 tsk. flydende honning, Salt

Tilbehør: Evt. ekstra frisk dild, granatæblekerner og usaltede pistacienødder.

  1. Bland kalkunkød, chilisauce, æg, rasp, salt og peber sammen i en skål.
  2. Form blandingen til små kødboller og steg dem i olivenolie på en pande ved medium varme, indtil de er gyldne og gennemstegte, cirka 10 minutter.
  3. Tilbered couscous som angivet på pakken. Tilsæt olivenolie og den revne skal samt saften fra den halve citron.
  4. Bland couscousen med den finthakkede kruspersille, dild, salt og granatæblekerner.
  5. Hak pistacienødderne groft og vend dem i couscoussalaten.
  6. Rør tahin, yoghurt, citronsaft, honning og lidt salt sammen til dressingen.
  7. Anret couscoussalaten på et serveringsfad, læg kødbollerne ovenpå og dryp med tahindressingen.
  8. Pynt eventuelt med ekstra dild, granatæblekerner og hakket pistacienødder.

Print denne post Print denne post