Stegte Kinesiske Grønne Bønner

Ingredienser: 450 g grønne bønner, 28 g rødløg, 28 g zittauerløg, 1 chili, 4 fed hvidløg, 125 g hakket svinekød, 300 ml olie (til dybstegning), 1 spsk. olie (til lynstegning), 2 spsk. Mirin.

Stir Fry Sauce: 2  spsk. lys sojasauce, 2 spsk. østersauce, 4 tsk. Mirin, 1 teske mørk sojasauce (alternativt 4 spsk. lys soya), 4 tsk. sukker,  1 tsk. salt

Majsstivelsesblanding: 1 tsk. vand, ½ tsk. majsstivelse,

Forbered grøntsagerne:

  1. Trim og halver grønne bønner.
  2. Tør dem af med køkkenrulle.
  3. Skær rødløg og zittauerløg i tynde skiver.
  4. Fjern stilk og kerner fra chilien, og skær den i tynde strimler.
  5. Knus og hak hvidløgsfeddene groft.

Lav saucen:

  1. Bland lys sojasauce, østerssauce, Mirin, mørk sojasauce, sukker og salt i en skål.
  2. Rør vand og majsstivelse sammen i en anden skål

Dybsteg grønne bønner:

  1. Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt olie og opvarm til 150°C.
  2. Dybsteg halvdelen af bønnerne, indtil de bliver rynkede, omkring 2,5 til 3 min.
  3. Dræn og gentag med resten af bønnerne.

Saml retten:

  1. Opvarm den rengjorte wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie.
  2. Steg det hakkede svinekød.
  3. Tilsæt hvidløg, halvdelen af løgene og chilien, og steg indtil det er aromatisk.
  4. Tilsæt bønnerne og steg videre.
  5. Hæld Mirin i og steg kort.
  6. Tilsæt saucen og majsstivelsesblandingen.
  7. Til sidst tilsættes resten af løg og chili, steg kort og sluk for varmen.
  8. Servér med ris
Print denne post Print denne post