Gryderet med kalv, champignon, timian, tomatpuré og porter

700 g kalvekød i  strimler, Olie til stegning, 1 stort løg, 3 fed hvidløg, 2 spsk. mel, 4 spsk. tomatpuré, 1 porter øl, 3 dl kalvefond, 3-4 kviste timian + lidt til pynt, 2 laurbærblade, 500 g champignon, 2 æbler
Evt. 1 nip sukker, Salt, friskkværnet peber

  1. Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side.
  2. Krydr undervejs med salt og peber.
  3. Pil og hak løg og hvidløg.
  4. Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare.
  5. Kom kødet tilbage i gryden sammen med mel, og rør det grundigt sammen.
  6. Tilsæt nu tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade.
  7. Bring gryden i kog, og skum af.
  8. Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
  9. Rens champignonerne, mens gryderetten simrer.
  10. Skær champignonerne ud i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til tager farve.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt.
  13. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
  14. Skær æblerne ud i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade.
  15. Servér med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.
Print denne post Print denne post