Fundet i FEMINA 14/2018
1 lammekølle, 2 dl hvidvin, 1 kg kartofler, 2 rødløg, 2 røde pebre, 200 g tomater
Kanelmarinade: 3 fed hvidløg, saft og skal af 1 usprøjtet citron, ½ dl olivenolie, 1 spsk. tørret oregano, 1 tsk stødt kanel, 1½ tsk salt, friskkværnet peber
Til servering: 100 g rucolasalat og 150 g god feta
Kanelmarinade: Pil og pres hvidløg, og riv skallen, og pres saften af citronen. Bland med olivenolie, tørret oregano og salt og pebrr
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Dæk bunden af et stort ovnfast fad med 2 store stykker bagepapir.
- Sørg for at bagepapiret stikker ud over siderne, så du senere kan samle det over lammmekøllen,
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
- Læg dem på bagepapiret.
- Pil rødløg og skær dem i både.
- Rens peberfrugterne , og skær dem o grove stykker.
- Skyl og halver tomaterne .
- Læg alle grøntsagerne ned til kartoflerne.
- Hæld 1 spsk af kanelmarinaden over lammekøllen, og gnid den ind i kødet.
- Dup kødet tørt med fedtsugende papir, og prik huller i kødet med en skarp kniv.
- Gnid den resterende marinade godt ind i kødet og hullerne.
- Læg derefter lammekøllen oven på grøntsagerne, og hæld hvidvin i bunden af fadet.
- Pak kød og grøntsager sammen med bagepapir og kødnåle eller kødsnor.
- Sæt fadet i ovnen i 2 timer.
- Tag fadet ud efter de 2 timer og pak bagepapiret op.
- Skru ovnen op til 250 grader, og bag lammekøllen i yderligere 15 minutter, indtil den er gylden.
- Ved servering smuldres feta over fadet, og dertil skyllet rucola.