Græsk lamme-kleftiko

Fundet i FEMINA 14/2018

1 lammekølle, 2 dl hvidvin, 1 kg kartofler, 2 rødløg, 2 røde pebre, 200 g tomater

Kanelmarinade: 3 fed hvidløg, saft og skal af 1 usprøjtet citron, ½ dl olivenolie, 1 spsk. tørret oregano, 1 tsk stødt kanel, 1½ tsk salt, friskkværnet peber

Til servering: 100 g rucolasalat og 150 g god feta

Kanelmarinade: Pil og pres hvidløg, og riv skallen, og pres saften af citronen. Bland med olivenolie, tørret oregano og salt og pebrr

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med 2 store stykker bagepapir.
  3. Sørg for at bagepapiret stikker ud over siderne, så du senere kan samle det over lammmekøllen,
  4. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
  5. Læg dem på bagepapiret.
  6. Pil rødløg og skær dem i både.
  7. Rens peberfrugterne , og skær dem o grove stykker.
  8. Skyl og halver tomaterne .
  9. Læg alle grøntsagerne ned til kartoflerne.
  10. Hæld 1 spsk af kanelmarinaden over lammekøllen, og gnid den ind i kødet.
  11. Dup kødet tørt med fedtsugende papir, og prik huller i kødet med en skarp kniv.
  12. Gnid den resterende marinade godt ind i kødet og hullerne.
  13. Læg derefter lammekøllen oven på grøntsagerne, og hæld hvidvin i bunden af fadet.
  14. Pak kød og grøntsager sammen med bagepapir og kødnåle eller kødsnor.
  15. Sæt fadet i ovnen i 2 timer.
  16. Tag fadet ud efter de 2 timer og pak bagepapiret op.
  17. Skru ovnen op til 250 grader, og bag lammekøllen i yderligere 15 minutter, indtil den er gylden.
  18. Ved servering smuldres feta over fadet, og dertil skyllet rucola.
Print denne post Print denne post