Citronmåne med marcipan, creme og hasselnødder

Fundet i LIME fra Netto

Kage: 150 g smør, 200 g sukker, 3 æg, 125 g marcipan, 200 g mel, 1 tsk bagepulver, 2 usprøjtede citromer (økologiske)

Creme: 400 g mascapone, 100 g creme fraiche 38%, 100 g flormelis

Pynt: 300 g hasselnødder, 1 dl rørsukker, (skovsyre eller citronmelisse)

  1. Vam ovnen op til 170 grader.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med sukkeret.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt.
  4. Skær marcipanene i små stykker og rør dem i dejen, og rør det hele godt sammen,
  5. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene, gem lidt af skallen til cremen,
  6. Kom den øvrige skal og citronsaft i dejen  og bland godt.
  7. Læg bagepapir i en springform på 20 cm, og hæld dejen i den og bag bag kagen i 30-35 minutter.
  8. Afkøl kagen på en rist.
  9. Flæk kagen.
  10. Rør resten af citronskallen sammen med resten af ingredienserne til cremen og fordel 3/4 på den ene kagebund,
  11. Læg den anden bund ovenpå og og smør resten af cremen på siderne og toppen af kagen.
  12. Hak nødderne groft og rist dem gyldne sammen med rørsukker.
  13. Lad dem køle af og fordel dem på kagen.
  14. Pynt med skovsyre/citronmelisse og server.
Print denne post Print denne post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simpelt spørgsmål ?? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.