2 blade husblade, 1/2 dl piskefløde, 280 g tun i vand fra dåse, 1 dl mayonnaise, 1 finthakket forårsløg, 1/2 dl finthakkede græskarkerner, 1-1 1/2 fintrevet peberrod, 1 spsk citronsaft, salt og peber, 1 bundt asparges
Tilbehør: ristet brød, salat til pynt
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5-8 minutter, opløs den derefter i opvarmet fløde.
- Kom alle ingredienserne til moussen i en skål og rør til det har en ensartet konsistens.
- Knæk det nederste af aspargesene og kog dem 1 minut i letsaltet vand, og køl den straks af under den kolde hane.
- Find 4 skåle eller aluforme med en diameter på ca 6 cm. Skær aspargesene til så de er 1 cm højere end kantens højde.
- Sæt aspargesene side om side langs kanten, hele vejen rundt inde i skålen. Kom moussen i og stil koldt i mindst 1 time.
- Server portionsanrettet hver mousse på et enkelt salatblad med nybagt brød ( mousse og asparges er selvf. taget ud af formen)