Pæremazarin

200 g blødt smør+lidt til formen, 150 g rørsukker, 1 tsk kanel, 200 g marcipan, 3 æg, 100 g mel, 4 pærer (springform ca 20 cm)

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Pisk smørret luftigt med 100 g af sukkeret og kanelen.
  3. Riv marcipanen i og rør den godt ind i smørret.
  4. Pisk æggene i – 1 ad gangen, Sigt melet i, og vend det i dejen.
  5. Tryk dejen ud i en smurt springform.
  6. Skyl pærerne, halver dem, fjern kernehuset og skær dem i både.
  7. Pres bådene ned i dejen, og drys med de sidste 50 g sukker
  8. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden på toppen

Kan serveres med flødeskum, cremefraiche eller cremefraiche rørt med vanille

[print-link]