Kylling: 1 fersk kylling (ca. 1.500 g) , salt og friskkværnet peber , 4 kviste frisk timian, 1 tsk. sukker, 25 g oliemargarine, 2 spsk. neutral olie , 1 fed hvidløg , 1 gulerod , 1 stilk bladselleri , 5 hele, sorte peberkorn , 3 dl vand
Skilt sauce: Skysaucen fra kyllingen, 2 dl piskefløde
Tilbehør: 1 kg nye kartofler , Farmors hjemmelavet agurkesalat
Kylling:
- Gnid kyllingen med salt og peber udvendigt, og læg sukker og timian ind i den.
- Brun kyllingen godt på alle sider i oliemargarine/olie.
- Læg det pillede hvidløg, peberkorn samt gulerod, bladselleri, ordnede og i grove stykke, i stegegryden.
- Tilsæt vandet, og lad retten simre under låg i ca. 1 time, til kyllingen er helt gennemstegt.
- Tag kyllingen op af gryden, dæk den med folie og et håndklæde e.l., så den holdes varm.
Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand til de er møre, (i ca. 15 minutter).
Skilt sauce:
- Sigt skysaucen fra gryden og reducér den til godt halvdelen.
- Tilsæt fløde, og lad saucen stå ved svag varme og under omrøring til den skiller.
Anret kyllingen i udskårne stykker inden servering og server med de varme nye kartofler, skilt sauce og Farmors hjemmelavede agurkesalat.