Laks: 800 g laksefilet med skind, salt og peber, 1 bundt frisk timian, evt rosmarin
Grillede grønsager: 1 knold fennikel, 1 stort rødløg, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, olivenolie, salt og peber
Sauce Verte: 2 dl græsk yoghurt 10%, 1 spsk citronsaft, 1 spsk, hakket timian, 3 spsk hakket persille, ½ fed presset hvidløg, 1 hakket cornichon. ½-1moden avocado, salt og peber
Tilbehør: godt brød eller nye kogte kartofler
Tænd op i grillen. gå først videre med grilningen af fisken, når grillen er klar.
Laks:
- Drys laksen med salt og peber.
- Dyp krydderurterne i vand og fordel dem på risten i kuglegrillen i et jævnt lag.
- Læg laksen ovenpå og læg da låg på, husk art have åbnet spjældet i bunden, samt at justere spjældet i låget til halvåbent.
- Lad laksen stege i ca, 20 minutter.
- Kig til den undervejs, når der er trukket hvidt proteinstof ud af kødet og det virker mørt, så er laksen færdig og skal tages af grillen.
Grillede grønsager: D
- el fennikelknold og løg i 6 både hver.
- Halver peberfrugterne og fjern stok/kerner.
- Pensl alle grønsagerne med olie og læg den på grillen, gerne oven på krydderurterne.
- Grill ved middel varme, man kan fugte krydderurterne lidt inden grønsagerne lægges på.
- Tag grønsagerne af i tagt med at der er møre (det er forskelligt grønsager imellem).
- Når alle grønsager er færdige blandes de i en skål med lidt olie, salt og peber.
Sauce Verte:
- Blend alle ingredienserne til sauce verte til den er jævn og grøn.
- Smag til med salt og peber.