Laks på (kugle)grill med grønsager og sauce verte

Laks: 800 g laksefilet med skind, salt og peber, 1 bundt frisk timian, evt rosmarin

Grillede grønsager: 1 knold fennikel, 1 stort rødløg, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, olivenolie, salt og peber

Sauce Verte: 2 dl græsk yoghurt 10%, 1 spsk citronsaft, 1 spsk, hakket timian, 3 spsk hakket persille, ½ fed presset hvidløg, 1 hakket cornichon. ½-1moden avocado, salt og peber

Tilbehør: godt brød eller nye kogte kartofler

Tænd op i grillen. gå først videre med grilningen af fisken, når grillen er klar.

Laks:

  1. Drys laksen med salt og peber.
  2. Dyp krydderurterne i vand og fordel dem på risten i kuglegrillen i et jævnt lag.
  3. Læg laksen ovenpå og læg da låg på, husk art have åbnet spjældet i bunden, samt at justere spjældet i låget til halvåbent.
  4. Lad laksen stege i ca, 20 minutter.
  5. Kig til den undervejs, når der er trukket hvidt proteinstof ud af kødet og det virker mørt, så er laksen færdig og skal tages af grillen.

Grillede grønsager: D

  1. el fennikelknold og løg i 6 både hver.
  2. Halver peberfrugterne og fjern stok/kerner.
  3. Pensl alle grønsagerne med olie og læg den på grillen, gerne oven på krydderurterne.
  4. Grill ved middel varme, man kan fugte krydderurterne lidt inden grønsagerne lægges på.
  5. Tag grønsagerne af i tagt med at der er møre (det er forskelligt grønsager imellem).
  6. Når alle grønsager er færdige blandes de i en skål med lidt olie, salt og peber.

Sauce Verte:

  1. Blend alle ingredienserne til sauce verte til den er jævn og grøn.
  2. Smag til med salt og peber.
Print denne post Print denne post