Burgerboller

Hjemmebagte Burgerboller

Efter opskriften i bogen Meyers Bageri – de er lidt tidskrævende med 3 x hævning, men de bliver bare fantastisk gode

5 dl lunkent vand, 25 g gær, 15 g havsalt ( el alm salt), 75 g sukker, 900 g mel, 25 g blødt smør, sesamfrø

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, sukker og mel, og ælt det sammen.
  2. Ælt dernæst det bløde smør ind i dejen, og ælt den smidig i ca 6-8 minutter i en røremaskine eller ved håndkræft.
  3. Lad så dejen ligge og hvile lun i ca. 1 time i en skål med et klæde over.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store stykker.
  5. Del igen hvert stykke i 7 lige store stykker. Form 14 boller, dyp dem i sesamfrø på oversiden og sæt dem til hævning på bagepapir/bageplade igen i ca 30 minutter.
  6. Tryk ,efter den halve times hævning, en bageplade ned over de klædedækkede boller, til de får den ønskede diameter. Herefter skal de hæve endnu en time.
  7. Bag burgerbollerne ved 220 grader i 12-14 minutter og afkøl dem på en bagerist.

Bollerne kan fryses og kan (optøet) genopvarmes ved 200 grader i  5-8 minutter.

Print denne post Print denne post