Nudelsalat: 200 g nudler, 300 g gulerødder, 125 g sukkerærter, 1 rødløg, 1 frisk rød chili, 1 håndfuld frisk mynte
Asiatiske kødboller: 500 g hakket svinekød, 1½ tsk salt, 1 æg, 1 dl kokosmælk, 2 forårsløg, 2 spsk pankorasp, 2 spsk olivenolie til stegning
Soyamarinade: 3 cm frisk ingefær, ½ frisk rød chili, 1 lime, 50 g sukker, 1 dl soyasauce
Til servering: 1 lime og 50 g ristede og saltede peanuts
Asiatiske kødboller:
- Rør kødet sejt med salt i en skål
- Tilsæt æg, kokosmælk, fintj´hakket forårsløg og rasp og rør farsen godt sammen
- form farsen til små kødboller.
- Steg kødbollerne i olie i en dyb pande i 5-6 minutter – til de er næsten gennemstegte
Soyamarinade:
- Skræl og hak ingefær fint,
- Rens chilien, og hak den fint,
- Pres saften af limefrugten ned i en skål, og bland den med ingefær, chili, sukker og soya
- Hæld marinaden over kødbollerne i pandenm ryst panden, så marinaden fordeler sig
- Skru op for varmen, så marinaden koger let op
- Lad kødbollerne småstege i marinaden i 3-4 minutter, indtil marinaden tykner ler og kødbollerne er glaserede
Nudelsalat:
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp,
- Slræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave
- Skyl sukkerærterne og skær dem i mindre stykker
- Pil rødløget. og skær det i tynde både
- Rens chilien, og skær den i tynde skiver
- Skyl og hak mynte groft
- Vend nudler, grøntsagerog mynte sammen med friskpresset limesaft og anret salaten i en skål
- Server med asiaiske kødboller, o drys med grofthakkede peanuts