Nudelsalat med asiatiske kødboller

Nudelsalat: 200 g nudler, 300 g gulerødder, 125 g sukkerærter, 1 rødløg, 1 frisk rød chili, 1 håndfuld frisk mynte

Asiatiske kødboller: 500 g hakket svinekød, 1½ tsk salt, 1 æg, 1 dl kokosmælk, 2 forårsløg, 2 spsk pankorasp, 2 spsk olivenolie til stegning

Soyamarinade: 3 cm frisk ingefær, ½ frisk rød chili, 1 lime, 50 g sukker, 1 dl soyasauce

Til servering: 1 lime og 50 g ristede og saltede peanuts

Asiatiske kødboller:

  1. Rør kødet sejt med salt i en skål
  2. Tilsæt æg, kokosmælk, fintj´hakket forårsløg og rasp og rør farsen godt sammen
  3. form farsen til små kødboller.
  4. Steg kødbollerne i olie i en dyb pande i 5-6  minutter – til de er næsten gennemstegte

Soyamarinade: 

  1. Skræl og hak ingefær fint,
  2. Rens chilien, og hak den fint,
  3. Pres saften af limefrugten ned i en skål, og bland den med ingefær, chili, sukker  og soya
  4. Hæld marinaden over kødbollerne i pandenm ryst panden, så marinaden fordeler sig
  5. Skru op for varmen, så marinaden koger let op
  6. Lad kødbollerne småstege i marinaden i 3-4 minutter, indtil marinaden tykner ler og kødbollerne er glaserede

Nudelsalat: 

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp,
  2. Slræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave
  3. Skyl sukkerærterne og skær dem i mindre stykker
  4. Pil rødløget. og skær det i tynde både
  5. Rens chilien, og skær den i tynde skiver
  6. Skyl og hak mynte groft
  7. Vend nudler, grøntsagerog mynte sammen med friskpresset limesaft og anret salaten i en skål
  8. Server med asiaiske kødboller, o drys med grofthakkede peanuts
Print denne post Print denne post