2 spsk. sorte sesamfrø og eller en håndfuild persille, kerner af 1 granatæble, 400 g halloumi, lidt olie til stegning, 4 arabiske fladbrød, 2 modne avocadoer
Hummus: 1 dåser kikærter, 2 spsk tahin (sesampasta), 3/4 dl vand, ½ dl olivenolie, 2 spsk citronsaft, 2 fed hvidløg, salt efter smag, 2 tsk. stødt spidskommen
Hummus:
- Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem.
- Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker.
- Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens.
- Smag hummussen til.
Stegte Halloumi:
- Skær halloumi i skiver, og steg dem på begge sider i olie på en pande, indtil overfladen er gylden.
Servering:
- Tænd ovnen på 150°.
- Rist sesamfrøene på en tør pande, og hæld dem over på en lille tallerken.
- Pil de saftige kerner ud af granatæblet, og fjern de bitre hvide hinder.
- Lun ganske kort fladbrødene i ovnen, uden at de bliver sprøde, og smør dem derefter med et godt lag hummus.
- Skær avocado i skiver, og anret dem på fladbrødene sammen med halloumi.
- Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.