Fladbrød med hummus, avocado og ristet halloumi

2 spsk. sorte sesamfrø og eller en håndfuild persille, kerner af 1 granatæble, 400 g halloumi, lidt olie til stegning, 4 arabiske fladbrød, 2 modne avocadoer

Hummus: 1 dåser kikærter, 2 spsk tahin (sesampasta), 3/4 dl vand, ½ dl olivenolie, 2 spsk citronsaft, 2 fed hvidløg, salt efter smag, 2 tsk. stødt spidskommen

Hummus:

  1. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem.
  2. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens.
  4. Smag hummussen til.

Stegte Halloumi:

  1. Skær halloumi i skiver, og steg dem på begge sider i olie på en pande, indtil overfladen er gylden.

Servering:

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Rist sesamfrøene på en tør pande, og hæld dem over på en lille tallerken.
  3. Pil de saftige kerner ud af granatæblet, og fjern de bitre hvide hinder.
  4. Lun ganske kort fladbrødene i ovnen, uden at de bliver sprøde, og smør dem derefter med et godt lag hummus.
  5. Skær avocado i skiver, og anret dem på fladbrødene sammen med halloumi.
  6. Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.
Print denne post Print denne post