Pitabrød med krydrede bønner og tandoori-kødboller

Tandoori-kødboller: 1 rødløg, 400 g hakket oksekød, 1½ tsk tandoori krydderi, salt og friskkværnet peber, 2 spsk olivenolie til stegning

Grønt tilbehør: 1 spidskål, 1, rødløg, 1 agurk, 250 g cherrytomater, 1 bundt frisk mynte

Krydrede bønner: 3 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie til stegning, 250 g kogte sorte bønner, 1 spsk taco- eller andet mexi-krydderi, 4 spsk konc. tomatpuré, 1 dl vand, lidt snittet spidskål, salt og friskkværnet peber

Til servering: 8 pitabrød, 2 dl cremefraiche 18 %, evt chili/sriracha-sauce

Tandoori-kødboller:

  1. Pil rødløget, og skær det i små tern
  2. Rør hakket oksekød med rødløg, tandoori-krydderi, salt og peber
  3. Form små kødboller af farsen og steg dem gyldne og gennemstegte  i olien  – det tager ca 6-7 minutter
  4. Drys evt. med ekstra Tandoori-krydderi i de sidste minutter af stegetiden

Grønt tilbehør: 

  1. Skyl spidskålen og snit den fint
  2. Pil rødløget og skær det i tynde både
  3. Skyl agurken, og skær den i halvmåner
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i halve
  5. Pluk mynten groft
  6. Anret alt det grønne på et fad

Krydrede bønner:

  1. Pil og hak hvidløg, og steg det mørt i lidt olie,
  2. Tilsæt de afdryppede sorte bønner , og steg i yderligere 2 minutter
  3. Tilsæt Taco-krydderi, og steg i 1-2 minutter
  4. Tilsæt tonatpuré og vand, og lad det simre i 3-4 minutter
  5. Smag til med salt og peber og evt. mere taco-krydderi
  6. Vend bønnerne med lidt af den snittede spidskål

Servering:

  1. Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren
  2. Fyld pitabrød med tandori-kødboller, krydrede bønner og det grønne tilbehør. Dryp cremefraiche over og evt. lidt chilisauce
Print denne post Print denne post