Köttbullar: 2 mellemstore skrællede kartofler, ½ løg, 500 g hakket kalv og flæsk, 1½ tsk groft salt, 1 æg, ¾ tsk stødt allehånde, 1½ dl madlavningsfløde 18%, 2 spsk oliemargarine
Sauce: 3½ dl vand, 1 oksebouillon-terning, 1 spsk sojasauce, ½ dl madlavningsfløde 18% og evt. saucejævner/Maizena
Tilbehør: 1 kg kogte kartofler, tyttebærsyltetøj
Köttbullar:
- Riv kartoflerne groft.
- Hak løget fint og svits det gyldent i oliemargarinen.
- Rør farsen sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier.
- Lav 30 små kødboller og steg dem brune i oliemargarine.
- Tag köttbullarne af panden og hold dem varme.
Sauce:
- Kog panden af med vandet og opløs bouillonterningen deri.
- Si afkoget, tilsæt fløde og soya og bring saucen i kog.
- Jævn evt. saucen med saucejævner/Maizena og smag til.
Opsamling
Opskriftsnavn
Svenske Köttbullar
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
1 Review(s) Based on