Svenske Köttbullar

Köttbullar: 2 mellemstore skrællede kartofler, ½ løg, 500 g hakket kalv og flæsk, 1½ tsk groft salt, 1 æg, ¾ tsk stødt allehånde, 1½ dl madlavningsfløde 18%, 2 spsk oliemargarine

Sauce: 3½ dl vand, 1 oksebouillon-terning, 1 spsk sojasauce, ½ dl madlavningsfløde 18% og evt. saucejævner/Maizena

Tilbehør: 1 kg kogte kartofler, tyttebærsyltetøj

Köttbullar:

  1. Riv kartoflerne groft.
  2. Hak løget fint og svits det gyldent i oliemargarinen.
  3. Rør farsen sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier.
  4. Lav 30 små kødboller og steg dem brune i oliemargarine.
  5. Tag köttbullarne af panden og hold dem varme.

Sauce:

  1. Kog panden af med vandet og opløs bouillonterningen deri.
  2. Si afkoget, tilsæt fløde og soya og bring saucen i kog.
  3. Jævn evt. saucen med saucejævner/Maizena og smag til.

Print denne post Print denne post

Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Svenske Köttbullar
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)