3 spsk. olie, 1 stort finthakket løg ,2 fed presset hvidløg, 1 lille meget finthakket stærk chilipeber, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. stødt kanel, 600 g ret oksesteg i tynde strimler, 1 tsk. chilipulver, salt, Friskkværnet peber, 1 ds. hakkede tomater, 2 dl oksebouillon, 200 g skyllede og afdryppede kidney bønner fra dåse, 25 g finthakket mørk chokolade 70%,
Tilbehør: Mex. øl som Sol med limebåde, creme fraiche 18% og nachos/hvedetortillas
- Varm olien godt op.
- Tilsæt løg, hvidløg og chili.
- Efter ca. 2 minutter tilsættes chilipulver, salt, peber, kanel og spidskommen. Vend det godt sammen.
- Rist kødstrimlerne i blandingen.
- Hæld tomater på sammen med bouillon og bønner, og lad retten småsimre i 25 minutter.
- Rør undervejs.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tag gryden af varmen og tilsæt den finthakkede chokolade.