Fra Hugh Fernley-Whittingstall´s Grøn Hverdagsmad
4-6 personer
1 spsk olivenolie, 15 g smør, 1 stort finthakket løg, 2 finthakkede fed hvidløg, 4-5cm frisk ingefær, skrællede og finthakket, 1/4 tsk stødt kardemomme, 1/4 tsk stødt spidskommen, 1/4 tsk cayennepeber, 500 g pastinakker (skrællede og skåret6 i tern på ca 1x1cm), 8 dl grønsagsboullion, 2 dl sødmælk, (hav-)salt og friskkværnet sort peber
Til servering; 2-3 sksk mandelflager eller græskarkerner, 1-2 spsk piskefløde eller græsk yoghurt (ikke mager)
- Varm olien og smelt smørret ved middel varme
- Steg løget i ca 10 minutter, til det er blødt og gennemsigtigt
- Tilsæt hvidløg, ingefær, kardemomme, spidskommen og cayennepeber og rør rundt et par minutter.
- Tilsæt pastinakker og vend rundt, så de er dækket af krydderier
- Tilsæt boullion, krydr med salt og peber og lad det simre, til pastinakkerne er meget bløde – det tager ca 15 minutter
- Lad suppen kæle lidt af, og blend den i en blender/foodprocessor eller med en stavblender, til den er glat.
- Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt mælk og krydr igen med salt og peber
- Varm suppen igennem – hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt varmt vand (kogt eller opvarmet – ikke fra den varme hane)
- Rist mandelflager eller græskarkerner på en tør pande, til de begynder at tage farve
Server suppen i varme skåle med en skefuld fløde eller græsk yoghurt og de ristede mandelflager eller græskarkerner drysset over. Slut af med et vrid med peberkværnen
Print denne post