Jordbærtærte

Jordbærtærte

Mørdej: 150 g mel, 100 g smør, 50 g sukker,  ½ æg

Fyld: ½ æg, 100 g smør, 100 g sukker, 100 g marcipan

“Låg”: 100 g god mørk chokolade

Creme: 2½ dl. sødmælk,1 æg, 1 spsk mel, 1 spsk sukker, 1 tsk vanille, 2½ dl. Piskefløde

Pynt: 500 Jordbær

Mørdej:

  1. Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskab i 1 time.

Fyld:

  1. Rør smør og sukker blødt og tilsæt så revet marcipan og det ½ sammenpiskede æg.
  2. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform.
  3. Læg fyldet ovenpå mørdejen  og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

“Låg”:

  1. Afkøl kagen og pensl den herefter med smeltet chokolade.

Creme:

  1. Varm mælken op under omrøring.
  2. Bland æg, mel og sukker godt.
  3. Når mælken lige når kogepunktet, tages den af pladen og ca 1 dl af den varme mælk røres i æggeblandingen under konstant omrøring.
  4. Rør nu ægge/mælkeblandingen i gryden til resten af den varme mælk.
  5. Varm blandingen op under konstant omrøring.
  6. Cremen tykner i løbet af få minutter, tag så gryden af varmen og hæld cremen til afkøling i en skål.
  7. Når cremen er ca. 60 grader varm tilsættes 1-2 tsk vanillesukker, og cremen afkøles så helt .
  8. Pisk fløden til skum, vend det i cremen og fordel den færdige creme på tærtebunden.

Pynt:

  1. Pynt med jordbær skåret i halve.

Man kan evt. smelte lidt æble- eller ribsgelé og pensle det over jordbærrene. Kagen opbevares koldt indtil servering.

Print denne post Print denne post