Mørdej: 150 g mel, 100 g smør, 50 g sukker, ½ æg
Fyld: ½ æg, 100 g smør, 100 g sukker, 100 g marcipan
“Låg”: 100 g god mørk chokolade
Creme: 2½ dl. sødmælk,1 æg, 1 spsk mel, 1 spsk sukker, 1 tsk vanille, 2½ dl. Piskefløde
Pynt: 500 Jordbær
Mørdej:
- Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskab i 1 time.
Fyld:
- Rør smør og sukker blødt og tilsæt så revet marcipan og det ½ sammenpiskede æg.
- Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform.
- Læg fyldet ovenpå mørdejen og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
“Låg”:
- Afkøl kagen og pensl den herefter med smeltet chokolade.
Creme:
- Varm mælken op under omrøring.
- Bland æg, mel og sukker godt.
- Når mælken lige når kogepunktet, tages den af pladen og ca 1 dl af den varme mælk røres i æggeblandingen under konstant omrøring.
- Rør nu ægge/mælkeblandingen i gryden til resten af den varme mælk.
- Varm blandingen op under konstant omrøring.
- Cremen tykner i løbet af få minutter, tag så gryden af varmen og hæld cremen til afkøling i en skål.
- Når cremen er ca. 60 grader varm tilsættes 1-2 tsk vanillesukker, og cremen afkøles så helt .
- Pisk fløden til skum, vend det i cremen og fordel den færdige creme på tærtebunden.
Pynt:
- Pynt med jordbær skåret i halve.
Man kan evt. smelte lidt æble- eller ribsgelé og pensle det over jordbærrene. Kagen opbevares koldt indtil servering.