Oksekødssalat med bagte tomater og avocadosalat

600 g oksemørbrad, flagesalt og friskkværnet peber, 3 spsk olivenolie, 400 g cherrytomater (på stilk om muligt), 1½ spsk balsamico-eddike

Avocadodressing: 1 moden avocado1 fed hvidløg, 1 håndfuld persille, 3 spsk cremefraiche 38%, 1 spsk citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber
Til servering: 75 g rucola, 30 g pinjekerner, 50 g parmesam

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Krydr mørbraden med salt og peber, og brun den godt på alle sider i 1½ spsk olie på en varm pande.
  3. Læg mørbraden i et ovnfast fad.
  4. Skyl tomaterne, del dem i mindre bundter, men behold stilkene på.
  5. Pensl tomaterne med olivenolie og balsamico-eddiken, og krydr med salt og peber.
  6. Steg tomater og mørbrad i ovnen i 20 minutter, afkøl begge dele i ca. 10 minutter inden anretning

Avocadodressing:

  1. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske.
  2. Blend avocadokødet sammen med et pillet hvidløg, skyllet persille, og cremefraiche til en glat dressing.
  3. Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber

Servering:

  1. Skyl og tør rucolaen og anret den på et fad.
  2. Skær kødet i tynde skiver, og anret det oven på salaten sammen med de bagte tomater.
  3. Rist pinjekernerne let gyldne på en varm tør pande, og drys dem over salaten sammen med høvlet parmesan.
  4. Server straks med avcadodressing til at dryppe over
  5. Kan også serveres med lækkert surdejsbrød eller ovnristede kartofler for en mere fyldig ret,
Print denne post Print denne post