Oksespyd med fladbrød, hummus og salat

3 fed hvidløg, 1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk paprika, ½ tsk fint chilipulver, 1 tsk salt, 1 knsp, peber, 2 spsk olivenolie + lidt til at dryppe over salaten, 4 møre oksebøffer, 10-12 træspyd, 1 rødløg, ½ rødt spidskål, ½ hvidt spidskål, 2 gulerødder,  1 håndfuld bredbladet persille, 1 citron, fladbrød til servering, 300 g færdiglavet hummus

  1. Knus hvidløgene i en morter eller pres dem.
  2. Bland dem med de tørre krydderier og olivenolien
  3. Skær kødet i aflange strimler og vend det i marinaden.
  4. Lad kødet trække minimum 15 minutter – gerne natten over.
  5. Sæt kødet på spyd og grill dem ca 5 minutter – vend spydene  undervejs
  6. Pil  rødløget, halver det, og snit det fint
  7. Snit spidskålen fint
  8. Skræl gulerødderne, og riv dem eller lav strimler med skrælleren
  9. Pluk eller hak persillen, og skær citronen i både
  10. Anret det hele på et stort fad og dryp lidt olivenolie og citronsaft over
  11. lun fladbrødene i ovnene eller på grillen og hold dem evt. lune i et rent viskestykke
  12. Nyd spyddene med fladbrød

[print_lnk]