Laks med rosmarinkartofler

600 g laksefilet med skind om muligt, 1/2 spsk olivenolie, 1 tsk salt, friskkværnet sort peber

Rosmarinkartofler: 800 g nye kartofler, 1/2-1 dl løst pakkede rosmarinblade, 2 spsk olivenolie, 2 spsk vand, 1 spsk hvidvinseddike, 1 tsk salt, 400 g grønne asparges, 250 g cherrytomater, 100 g feldsalat

Rosmarinkartofler:

  1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Blend rosmarinbladene med vand, olie, vineddike og salt.
  3. Når kartoflerne er møre dampes de tørre, halveres og overhældes med dressingen.
  4. Knæk og blancher asparges i rigeligt saltet vand i ca. 2 minutter, lad dem derefter dryppe af og afkøle.
  5. Halver tomaterne og vend kartofler med dem sammen med asparges og den skyllede og afdryppede feldsalat.

Øvrigt tilbehør: 1 citron til at krydre laksen med efter stegning, og ca. 500 g groft brød/flutes

  1. Skær laksen i 4 stykker hvis det er et helt stykke laks.
  2. Pensl stykkerne med olie og krydr med salt og pebr.
  3. Steg eller grill laksestykkerne i ca. 3-5 minutter på hver side.
  4. Server straks med citron og ca 500 g groft brød.

Print denne post Print denne post