Dej: 2 dl minimælk, 100 g smør eller oliemargarine, 50 g gær, 1 æg, 1/2 tsk salt, 2 spsk sukker, 350 g mel
Eksempler på fyld: Hindbærmarmelade
Vanillecreme: 1 æg, 2 spsk sukker, 2 spsk Maizena,1 1/2 dl minimælk, 1 tsk vanillesukker eller kornene fra 1/2 vanillestang
Marcipanremonce: 1 æg, 1 dl sukker, 100 g marcipan
Dej:
- Lun mælken og smelt smør/oliemargarine deri. Køl af til fingervarmt og tilsæt gæren, rør til gøren er helt opløst. Tilsæt æg, sukker, salt, og størstedelen af melet. Ælt dejen godt igenem og tilsæt mel så dejen til sidst er glat og smidig. Stil til hævning i 1/2 time lunt og tildækket.
Lav vanillecreme/remonce mens dejen hæver
Vanillecreme:
- Rør alle ingredienser sammen i en gryde, Bring massen i kog under konstant omrøring.
- Når creme er tyknet tagesiden af blusset og sættes til afkølinf.
- For at undgå at cremen trækker skind, kan den overdrysses med lidt sukker.
Marcipanremonce: Rør alle ingredienserne godt sammen.
- Rul efter hævning dejen ud på et meldrysset bord (ca.30x30cm), og del dejen op i 16 lige store kvadrater.
- I de fastelavnsboller med hindbærmarmelade og creme lægges nu fyld på midten af hver firkant og fold derefter dejen sammen omkring fyldet.
- Tryk enderne godt sammen så ikke fyldet render ud under bagningen.
- Sæt fastelavnsbollerne med sammenføjningerne nedad på bagepladen og lad efterhæve i endnu en 1/2 time.
- I de fastelavnsboller med marcipanremonce formes dejfirkanten til en almindelig bolle, hvorefter man med fingrene laver en god fordybning i midten og placerer derefter remoncen deri. Også disse boller skal efterhæve 1/2 time.
- Pensl med sammenpisket æg og bag alle salgs boller ved 200° i 15-20 minutter til de er gyldne.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist
- Inden de pyntes med glasur (lavet af flormelis, kogende vand og forskellige frugt/bolchefarver eller kakaopulver)