De er bare så lækre…..
Dej: 375 g smør, 25 g sukker, 500 g mel, 1,25 dl sødmælk, 2 æg, 50 g gær, 15 g stødt kardemomme
Marcipanmasse: 125 g blødt smør, 125 g sukker, 125 g marcipan
Glasur: 350 g flormelis, 20 g kakao, ½ dl varmt vand. Hvis man hellere vil farve glasuren, så tilsæt lidt mindre vand, så tørstoffet igen passer til mængden af vand
Evt: Ristede hasselnødder til pynt
Marcipanmasse:
- Rør alle ingredienserne godt sammen. (imens dejen står i køleskab
Dej:
- Opløs gær og sukker i mælken i en stor skål. Tilsæt da smør, æg, kardemomme og mel og ælt dejen i ca. 5 min. Sæt dejen i køleskab i ca. 20 min.
- Rul dejen ud til en stor firkant med en tykkelse på ca 1/2 cm. Skær dejen i firkanter på ca. 10×10 cm.
- Placer på midten i hver firkant ca. 15-20 g marcipanmasse. Fold hjørnerne ind mod midten af hver firkant, og sæt bollerne på bagepladen med samlingen nedad. (Vær meget omhyggelig med samlingerne, ellers ryger marcipanmassen ud under bagningen.)
- Sæt bollerne til hævning i 1-1½ time et lunt sted.
- Efter hævning pensles bollerne med æg og bages i ca. 8-10 min. ved 220 °.
- Efter bagning sættes bollerne til afkøling. Derefter pyntes de med den sammenrørte glasur og evt. drysses med de ristede hasselnøddeflager.