100 g smør, 1 dl sukker, 3 dl mel, 1 æggeblomme, 2 spsk kakao, 1 tsk bagepulver
Pynt: 1 pisket æggehvide og perlesukker
- Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt så smørret skåret i små stykker.
- Smuldr dejen til smørret er fordelt ud i hele portionen og saml så dejen med æggeblommen.
- Rul dejen til fingetykke pølser og læg dem på bagepapir.
- Tryk pølserne ca. 4 cm brede med en spatel eller lignende, pensl med æggehvide og drys med perlesukker.
- Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter, således at de stadig er lidt bløde indeni.
- Mens de nybagte stænger stadig ligger på pladen, skæres småkagerne ud, ved at skære stængerne i skrå stykker på ca. 2-3 cm.
- Lad småkagerne afkøle fuldstændigt til stuetemperatur inden de pakkes i en tætsluttende dåse.
Kagerne kan fryses i den tætsluttende dåse, så kan de holde sig 3 måneder.
Opsamling
Opskriftsnavn
Bedstemors Chokoladesmåkager
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
2 Review(s) Based on
Super kager med fantastisk smag. Dog er dejen svær at arbejde med, den smuldre for meget. Min erfaring (efter at have lavet dem et par gange), er at de skal have meget mere fedtstof.