Min svigermors veninde Rita laver disse brune kager, og de kan anbefales
200 g smør, 200 g sukker, 1 dl sirup, 2 tsk stødt ingefær, 2 tsk kanel med top, 1 tsk hjortetaksalt, 2 strøgne tsk nelliker, 300-325 g mel, 125 g smuttede hakkede mandler.
- Smør, sukker, sirup og krydderier røres godt sammen og derefter blandes hjortetaksalt, de hakkede mandler og næsten alt melet i.
- Dejen æltes efterfølgende til en smidig dej med resten af melet.
- Dejen deles i 3-4 ruller med en diameter som en 5-krone.
- Rullerne lægges på et melet spækkebrædt tildækket til næste dag i køleskab.
- Skær rullerne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Læg skiverne på bagepapir og bag dem nederst i ovnen på 200° i ca. 5 minutter.
- Lad de brune kager svale et øjeblik på pladen, og afsval dem derefter helt på en bagerist.
- De brune kager kan fryses.
Opsamling
Opskriftsnavn
Ritas brune kager
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
2 Review(s) Based on