50 g smør, 200 g grofthakkede smuttede mandler, 150 g grofthakkede tørrede dadler, 150 g grofthakkede tørrede abrikoser, 100 g tørrede tranebær, 100 g grofthakkede, valnøddekerner, 60 g hvedemel, ¾ tsk stødt kanel, ½ tsk revet muskatnød, ¼ tsk stødt koriander, ¼ tsk stødt nellike, 125 g honning, 125 g florsukker.
Pynt: florsukker
- Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. – rør af og til.
- Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.
- Kog honning og florsukker under omrøring.
- Kog ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. – til det er skummende og gyldent.
- Kom den smeltede honning i frugtblandingen.
- Lad køle til massen er lun og ælt det derefter godt sammen med fingrene.
- Beklæd en springform (på ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
- Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske.
- Læg bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen i ca. 45 min. ved 150°.
- Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Ved serveringen: Pynt kagen med sigtet florsukker. Skær den i tynde stykker før servering.
Tip: Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.
[print-link]
Opsamling
Opskriftsnavn
Paneforte
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
1 Review(s) Based on