Paneforte

Paneforte, 32 stykker

50 g smør, 200 g grofthakkede smuttede mandler, 150 g grofthakkede tørrede dadler, 150 g grofthakkede tørrede abrikoser, 100 g tørrede tranebær, 100 g grofthakkede, valnøddekerner, 60 g hvedemel, ¾ tsk stødt kanel, ½ tsk revet muskatnød,  ¼ tsk stødt koriander, ¼ tsk stødt nellike, 125 g honning, 125 g florsukker.

Pynt: florsukker

  1. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. – rør af og til.
  3. Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.
  4. Kog honning og florsukker under omrøring.
  5. Kog ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. – til det er skummende og gyldent.
  6. Kom den smeltede honning i frugtblandingen.
  7. Lad køle til massen er lun og ælt det derefter godt sammen med fingrene.
  8. Beklæd en springform (på ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  9. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske.
  10. Læg bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen i ca. 45 min. ved 150°.
  11. Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Ved serveringen: Pynt kagen med sigtet florsukker. Skær den i tynde stykker før servering.

Tip: Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

[print-link]

Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Paneforte
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)