Dej: 250 g hvedemel, 125 g sukker ½ tsk hjortetaksalt, 200 g koldt smør, 5 dråber mandelessens
Pynt: ½ tsk stødt kanel, 1 spsk sukker, 1 sammenpisket æg, finthakkede smuttede mandler.
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt mandelessensen og ælt dejen let sammen.
- Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter).
- Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.
- Bland kanel og sukker sammen.
- Smut og hak mandlerne.
- Skær rullerne ud i tynde kager og løg dem på bagepapir/smurte plader.
- Pensl med æg og drys en lille smule kanelsukker og lidt mandeldrys på midten af hver kage.
- Bag kagerne øverst i ovnen i 5 – 6 min. ved 200°.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Opsamling
Opskriftsnavn
Jødekager
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
1 Review(s) Based on