Kødboller: 4-500 g hakket kyllingekød, 1½ dl vand, 3 skiver daggammelt brød, 1 løg , salt og friskkværnet peber
Karrysauce: 1 l grønsagsbouillon , 1 spsk. oliemargarine , 1 løg , 1 æble, 1½-2 spsk. karry , 2 spsk. mel , 1-2 spsk. Maizena
Tilbehør: 4 dl basmati eller Jasmin ris kogt efter anvisningen på pakken
Kødboller:
- Pluk brødet i mindre stykker, hæld vand henover, og lad det trække lidt.
- Tilsæt kødet, og bland det grundigt.
- Pil og hak løget fint og rør det i farsen med salt og godt med peber. Sæt farsen koldt i ½ time.
- Bring bouillonen i kog. Form farsen til boller med en ske, og kog dem i bouillonen i 8-10 minutter.
- Tag bollerne op, og lad dem dryppe af. Si bouillonen for urenheder og gem den til saucen.
Karrysauce:
- Varm oliemargarinen og steg finthakket løg deri et par minutter, og tilsæt så finthakket æble.
- Drys karry over, og steg et minut.
- Drys mel over, og lad det stege med et par sekunder.
- Hæld lidt efter lidt bouillonen i, og lad derefter saucen koge godt igennem.
- Jævn saucen med Maizena rørt ud i lidt koldt vand, og lad igen koge godt igennem.
- Læg kødbollerne ned i saucen, varm retten godt igennem, og smag til med salt og peber.
- Serveres med de kogte ris.