Boller i karry (kylling)

Kødboller: 4-500 g hakket kyllingekød, 1½ dl vand, 3 skiver daggammelt brød, 1 løg
, salt og friskkværnet peber

Karrysauce: 1 l grønsagsbouillon
, 1 spsk. oliemargarine
, 1 løg
, 1 æble, 1½-2 spsk. karry
, 2 spsk. mel
, 1-2 spsk. Maizena

Tilbehør: 4 dl basmati eller Jasmin ris kogt efter anvisningen på pakken

Kødboller:

  1. Pluk brødet i mindre stykker, hæld vand henover, og lad det trække lidt.
  2. Tilsæt kødet, og bland det grundigt.
  3. Pil og hak løget fint og rør det i farsen med salt og godt med peber. Sæt farsen koldt i ½ time.
  4. Bring bouillonen i kog. Form farsen til boller med en ske, og kog dem i bouillonen i 8-10 minutter.
  5. Tag bollerne op, og lad dem dryppe af. Si bouillonen for urenheder og gem den til saucen.

Karrysauce:

  1. Varm oliemargarinen og steg finthakket løg deri et par minutter, og tilsæt så finthakket æble.
  2. Drys karry over, og steg et minut.
  3. Drys mel over, og lad det stege med et par sekunder.
  4. Hæld lidt efter lidt bouillonen i, og lad derefter saucen koge godt igennem.
  5. Jævn saucen med Maizena rørt ud i lidt koldt vand, og lad igen koge godt igennem.
  6. Læg kødbollerne ned i saucen, varm retten godt igennem, og smag til med salt og peber.
  7. Serveres med de kogte ris.

Print denne post Print denne post