Opskrift fundet på Lottesopskrifter
1 kage til ca. 6 personer
Bund:150 g hasselnødder, 150 g sukker, 150 g smør, 3 spsk mel, 3 spsk piskefløde
Topping: Ca. 2 dl Piskefløde, Fx Jordbær,hindbær, blåbær og/eller Brombær, 1 tsk vanilje, revet mørk chokolade
Bund:
- Hak nødderne groft og bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
- Varm forsigtigt gryden op og rør sammen til alt er blandet godt og smeltet helt.
- Læg bagepapir i en springform og hæld massen i.
- Bag bunden ved 175 grader, alm ovn i ca. 17-18 min (ikke længere, så bliver den for hård). Bunden er ikke stivnet efter de 18 min, men gør det, når den køler af i springformen.
- Når den er helt kølet af (det tager lidt tid) kan du smøre fyldet på og pynte.
Topping:
- Pisk fløden til skum og hak halvdelen af bærerne og vend dem i flødeskummet sammen med vanilje.
- Pynt kagen med resten af bærerne og riv godt med chokolade hen over eller hak chokoladen i grove stykker og fordel udover.
Tip: Lav nøddebunden i forvejen fx om formiddagen og læg først flødeskummet over bunden lige inden servering. Du kan også lave nøddebunden dagen i forvejen.
Print denne post