Basilikumcreme: 100 g FriskOst 6%, 2 spsk mælk, 2 spsk hakkede friske basilikumblade, ¼ tsk groft salt, friskkværnet peber
Kylling/kartofler: 600 g faste kartofler i grove stykker, ½ liter vand, 3 tomater i grove stykker (ca. 150 g), 4 små fed hvidløg i kvarte, ¾ tsk groft salt, friskkværnet peber, 1 spsk hakkede friske basilikumblade, 1 lille knust fed hvidløg. 4-6 stykker kyllingeoverlår eller -underlår (ca. 600 g), ¼ tsk groft salt, friskkværnet peber
Pynt: friske basilikumblade
Basilikumcreme:
- Rør halvdelen af osten sammen med mælk, basilikum, salt og peber.
- Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
kylling/kartofler:
- Kom kartofler i kogende vand og kog ved svag varme og under låg i 3 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
- Bland kartofler med tomater, hvidløg, salt og peber i en lille bradepande.
- Rør resten af osten sammen med basilikum og hvidløg.
- Lav en lomme under skindet på kyllingelårene.
- Fordel heri den krydrede ost – 2 tsk pr. lår.
- Læg kyllingelårene på grønsagerne, drys med salt og peber og steg retten midt i ovnen Ca. 45 min. ved 225°.
Spis basilikumcremen til de stegte kyllingelår og grønsagerne.