Lys dej: 200 g smør, 250 g flormelis, 3 æg, 350 g mel, 1½ spsk bagepulver, 1 tsk vanille, 1 dl kokosmel, 1 dl kærnemælk
Mørk dej: ½ af den lyse dej, 4 spsk kakaopulver, 1 spsk pulverkaffe, 2 spsk kogende vand
- Rør smør og flormelis sammen i en skål, til det er blødt og cremet.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
- Bland mel, bagepulver, vanille og kokosmel sammen og kom det hele i smørblandingen sammen med kærnemælken.
- Rør til dejen har en jævn konsistens.
- Kom halvdelen af den lyse dej over i en anden skål.
- Tilsæt kakaopulver og kaffepulveret opløst i vandet.
- Rør det hele sammen til en mørk dej.
- ‘ Kom skiftevis en skefuld lys og en skefuld mørk dej i en smurt bageform,
- Brug skaftet af en ske til at lave cirkulære bevægelser i dejen fra den ene ende af formen til den anden, så de to deje mikses lidt.
- Stil formen i en 180 grader varm ovn og bag kagen ca. 45 minutter.
- Sluk ovnen, og lad kagen stå i ovnen i 15 minutter på eftervarmen.
- Dæk evt formen med stanniol, hvis kagen bliver for mørk på overfladen under bagningen.